פוסט חדש בבלוג באנגלית שמתאר מחקר חדש שפורסם לאחרונה. מחקרים מראים שחיוך של אנשים בתמונת מחזור או בגיל צעיר יכולה לנבא אירועים בחיים שיתרחשו שנים אחר כך. למשל, עוצמת החיוך הייתה מנבא לאחוז גירושין קטן יותר ואלו שחייכו בצעירותם היו בעלי תוחלת חיים ארוכה יותר. המחקר הנוכחי עוסק במדיה החברתית, וליתר דיוק בפייסבוק. במחקר בחנו החוקרים את האינטנסיביות של החיוכים של תמונות הפרופיל של סטודנטים, ובדקו האם הם מנבאים שביעות רצון מהחיים, כמו גם מקשרים חברתיים שונים. המחקר ארך 3.5 שנים ומצא קשר בין עוצמת החיוך לשביעות רצון כללית ולסיפוק מהקשרים החברתיים. הייחודיות של המחקר הנוכחי היא בכך שמדובר בתמונות פרופיל שאנשים מעלים בעצמם ולא בתמונות רשמיות של צלם מקצועי. המחקר הוא עוד נדבך בשרשרת מחקרים דומים שמראה עד כמה תמונה אחת, ובהשאלה, מבט חטוף אחד, מכילים מידע רב כל כך שאחרים יכולים לקלוט. כמובן שלא בהכרח שהחיוך עצמו הוא זה שגורם לשביעות הרצון הכללית ולכל שאר הדברים החיוביים בחיים, אלא יתכן שזה פשוט ביטוי חיצוני לרגש חיובי. עם זאת, מחקרים אחרים מראים שאם מכריחים אנשים לחייך אז מצב רוחם משתפר כך שאפשרי שיש קשר סיבתי בין החיוך להרבה דברים חיוביים שיכולים לקרות לכם. לכל הפחות, שווה לחייך יותר כי כך נתפסים כידידותיים יותר וכאנשים נחמדים שכדאי לשהות בקרבתם.
-
תרמו לבלוג ולקידום החשיבה המדעית
-
מידע נוסף
-
הצטרפו ל 1,366 מנויים נוספים
-
חיפוש בבלוג
-
תגובות אחרונות
- אפרת גולדיאן על גנטיקה התנהגותית ומחקרי תאומים – הבדלים בתחושות אבל ויגון בעקבות מותו של אח או אחות
- אפרת גולדיאן על גנטיקה התנהגותית ומחקרי תאומים – הבדלים בתחושות אבל ויגון בעקבות מותו של אח או אחות
- גיל על פסיכולוגיה אבולוציונית – חלק ב’
- אפרת על פסיכולוגיה אבולוציונית – חלק ב’
- מעניין על גורמים ביולוגיים ואבולוציוניים להבדלים בין גברים ונשים באקדמיה ובמדעים
-
מדע וספקנות
-
פסיכולוגיה אבולוציונית
-
RSS
-
פוסטים אחרונים
-
קטגוריות
אבולוציה אונס ותקיפה מינית אושר אינטליגנציה בחירת בני זוג ביקורת הפסיכולוגיה האבולוציונית הבדלים בין המינים הומור התפתחות זיכרונות שווא חינוך טסטוסטרון יופי כלכלה התנהגותית מדע מוסר מחזור חודשי מחקרים מיניות סטטיסטיקה ספורט ספקנות ענייני דיומא פילוסופיה פמיניזם פמיניזם אבולוציוני פסיכולוגיה פסיכולוגיה אבולוציונית פסיכולוגיה חיובית פסיכולוגיה משפטית
תגובות
תודה על הפוסט המעניין. קראתי את הגרסה באנגלית.
להערכתי, אנו לומדים מגיל צעיר שלכבוד התצלום עלינו לחייך יותר מהמקובל. זהו מצב נלמד.
לפיכך, מעניין שהמחקר מצא קשר בין שביעות רצון לבין החיוך שבצילום.
זאת כאשר אותם בני אדם מציגים סבר פנים חמור במציאות היומיומית שלהם.
בכל מקרה, אתה צודק כשאתה קובע כי שווה לחייך יותר כי כך אנו נתפסים כידידותיים יותר וכאנשים נחמדים…
נכון, אנשים לומדים לחייך כנראה אבל כשזה נעשה בצורה מלאכותית אפשר לראות את זה וגם עוצמת החיוך קטנה יותר.
לא יודעת אם מישהו חקר אבל לדעתי לבני אדם יש יכולת לזהות (לפחות ברוב המקרים) אם החיוך אמיתי או מבויים (גם בתמונות שלא צולמו בידי צלם מקצועי). מסכימה שכבר מגיל צעיר אנחנו לומדים ומלמדים את ילדינו "לחייך" למכשיר הזה שקוראים לו מצלמה ולכן גם בעיני לא ממש אמין . לחייך זה חשוב ובריא ובאמת אפשר להתאמן על זה (נגמרו התירוצים<:).
אפרת, חקרו את זה וזה לא כל כך פשוט. יש שרירים מסוימים שמופעלים בזמן חיוך אמיתי (כזה שנקרא Duchenne) אבל בלי לדעת על מה בדיוק מסתכלים קשה לדעת. עם זאת, יש לאנשים באמת יכולת אינטואנטיבית להגיב לחיוך אמיתי ולא מזויף כתלות ברמת הכנות של החיוך.
יש תיאור של מחקר שמראה את ההבדלים בין חיוך אמיתי למלאכותי בספר Quirkology של ריצ'ארד וויזמן, כולל תמונות.
מומלץ.
ולנסיה, לא צריך לקרוא את הספר (המצוין אגב) בשביל זה. יש אתרים שמסבירים בפירוט איך לזהות חיוך כזה ואפשר אפילו לבחון את עצמל ברשת אם את יכולה לזהות חיוך אמיתי.
אתר: http://www.sciencebuddies.org/science-fair-projects/project_ideas/HumBeh_p043.shtml
מבחן: http://www.bbc.co.uk/science/humanbody/mind/surveys/smiles/
זה לא ממש מדעי אבל…
בשנה האחרונה חזרתי ללמוד באוניברסיטה. ושמתי לב למשהו מענין באופן כללי, כשאני הולך מול מישהו או נתקע מול מישהו בדלת וכו' אם זה סטודנטית יש סיכוי הרבה יותר גדול שהיא תחייך.
אני לא יודע אם זה בגלל התניה תרבותית שנשים "צריכות" להיות יותר נחמדות, או בגלל שחיוך עשוי לנטרל תוקפנות ולכן נשים נוטות להשתמש באסטרטגיה הזו יותר, או ג.
ארן, אם תקרא את הפוסטים הקודמים שלי בנוגע להומור תראה שבאופן כללי נשים מחייכות יותר מגברים ובמיוחד כשיש גברים בסביבה. זה יכול להיות לפעמים ממבוכה, רצון להיות ידידותיות ובכך לנטרל תוקפנות אפשרית של הגבר או סיבות אחרות.
בהחלט מפתיע.
יש גם מחקר שמראה שמי שנוסע מהר, נהרג יותר בתאונות דרכים.
ז"א שום דבר בפוסט לא מראה משהו מפתיע, או חדש שאינטואיטיבית איפשר היה לדעת.
למרות שהשם של הפוסט באמת מפתה… חשבתי אולי הוא ישפוך קצת אור על איך מגדת עתידות, או קוראת קלפים/קפה מנסחת בצורה הרבה יותר עשירה וברורה את מה שכולנו יכולים חלקית לראות ולהבין.
הרי ידוע שלא סתם יש לנו ים שרירים בפנים, הם מאפשרים לנו לתקשר בלי לדבר.
הפנר, זה בכלל לא טריוויאלי למרות שאולי זה נראה ככה. תמונה אחת אקראית יכולה לנבא דברים שלכאורה לא קשורים גם שנים אחר כך? זה בכלל לא מובן מאליו.
זה לא דברים לא קשורים והתמונה נבחרה ע"י האנשים עצמם (טבעית). כנראה שרק לי זה נראה כמובן מאליו.
נכון, אבל למה שהבחירה שלהם תהיה קשורה למשהו עתידי בצורה כל כך ברורה? זה בכלל לא מובן מאליו. אתה יכול לומר שאנשים רוצים להראות הכי טוב בתמונה שלהם ולבחור את התמונה הכי מוצלחת, כאלו שהם הכי שמחים בה ואז לא היו ממש הבדלים בין התמונות אבל עובדה שזה לא קורה.
הבחירה קשורה לאופי שלהם, וכך גם עתידם.
יש אנשים שלא אוהבים לבחור את התמונה בה הם שמחים, כי לדעתם היא פחות מייצגת או פחות מתאימה להם.
אז יפה, מצאת איזה שהוא גורם מתווך שמושפע מהאישיות שלהם שגם משפיע לטווח הארוך. זה משהו לחלוטין לא טריוויאלי ובטח לא שיבוא לידי ביטוי דרך תמונה. הלוואי שחיי החוקר היו קלים בלמצוא משתנים כאלו כל הזמן.
באופן אינטואיטיבי נראה, שבחירה בתמונת פרופיל שבה רואים את הפנים בבירור מעידה על סוג של מעשיות ועל ההיפך מהתחכמות (בניגוד למשל לתמונה של חתול, סירה או אחיין-תינוק). לגבי אנשים בני 18 זה יכול להעיד על בגרות.
מתוך אותם אנשים שבחרו בתמונה ברורה, תמונה עצובה או קשוחה יכולה להבחר כדי לייצג מצב רוח עצוב או קשוח.
הגיוני בעיני שאנשים בוגרים יותר ודיכאוניים פחות מן הממוצע, ימשיכו להיות מצליחים ומאושרים יותר מן הממוצע.
ולאור החיבה האינסטינקטיבית שלנו לחיוך, הינה שאלה שאין לה תשובה ברורה: למה דוגמניות בתצוגה לא מחייכות? אני מסתכלת בערוץ האופנה, למשל, והדוגמניות נראות לי אנורקטיות והבגדים מכוערים. אבל אם לאיזו דוגמנית בורח בדל-חיוך בזווית הפה, מייד היא נראית לי חתיכה והבגדים מתייפים…
טרקבאקים
[…] יכולים לנבא מי יתגרש בעתיד, את תוחלת החיים של האדם, את שביעות הרצון מהקשרים החברתיים שלו, ואפילו מי ינצח בקרב. מחקר חדש […]
[…] עשויים להעיד על מצב רוח טוב ויכולה להיות להם השפעה ארוכת טווח על המחייך. הם גם יכולים לעזור לתפוס טרמפים, או גם בצד […]